Hårborttagning

Normalt har vi alla behåring på kroppen. I vissa fall får vi generande eller oönskad hårväxt, vilket kan behandlas. De metoder vi använder är vaxning eller pulserande ljus (IPL), Powerlite 600®EX.

Vaxning

Hos oss vaxar vi med naturligt vegetabiliskt varmvax. De hår som ska vaxas bör vara minst tre-fem mm långa för bästa resultat. Är du det minsta osäker om det “går” att vaxa, kom in så tittar vi…

Vaxning hela ben inkl. bikini
890 kr
Halva ben inkl. bikini
750 kr
Vaxning halva ben
700 kr
Vaxning bikini eller axill
450 kr
Vaxning rygg
650 kr
Braziliansk vaxning
600 kr
Ansikte helt
500 kr
Överläpp
300 kr
Överläpp och Haka
450 kr

IPL / Laser

Att använda ljus vid behandling av hud och för borttagning av generande hårväxt är välkänt för de flesta i dag. Vi har sedan 2001 utfört flera tusen behandlingar och har ett väldigt gott rykte om oss för de resultat vi givit våra kunder. Att använda sig av en bra maskin, med kraft och precision att klara av de tuffa krav som ställs för att ge ett hållbart resultat är av yttersta vikt – och vi är glada att vi valde rätt från början.

Med välutbildad personal och en maskin som håller vad den lovar kan vi erbjuda världsledande behandlingar för både hudproblematik och hårborttagning.

Behandlingar

Hårborttagning med IPL
Överläpp, 30 min, 1000 kr
Haka, 30 min, 1200 kr
Överläpp/Haka, 30 min, 1600 kr
Kinder, 30 min, 1600 kr
Helt ansikte, 45 min, 2500 kr
Bikinilinje, 45 min, 1800 kr
Underben, 1 tim, 2000 kr
Baksida lår, 60 min, 2000 kr
Lår inkl. bikini, 1,5 tim, 2500 kr
Hela ben inkl bikini-linje, 2 tim, 4000 kr
Hela ben inkl brasiliansk, 2 tim, 4500 kr
Brasiliansk, 1 tim, 2200 kr
Axiller, 30 min, 1600 kr
Rygg, 1,5 tim, 2200 kr
Axlar/skuldror, 60 min, 2000 kr
Bröst, 1,5 tim, 2800 kr
Bröst/mage, 1,5 tim, 4400 kr
“Magsträng”, 30 min, 1200 kr
Nacke/hårfäste, 30 min, 1000 kr
Överarm, 60 min, 1700 kr
Underarm, 60 min, 1700 kr
Hel arm, 1,5 tim, 3200 kr
Enstaka strån/puls, fr 400 kr
Övrigt efter ök vid konsultation.
Hudbehandling med IPL
Enstaka pulser, fr 500 kr
Kinder, 1600 kr
Överläpp/Haka, 1600 kr
Helt ansikte, 2500 kr
Panna/händer, 1600 kr
Dekolleté, 1800 kr
Övrigt efter ök vid konsultation.

Så fungerar Powerlite IPL

Hårborttagning

Powerlite bygger på intensivt pulserande rött ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln och hårstrået dör. Behandlingen upprepas med 6-12 veckors mellanrum (beroende på område på kroppen). Normalt sett behövs ca 6-8 behandlingar för att få en maximal effekt och ”permanet hårborttagning”. Här kan tiden mellan behandlingar och antal variera stort från person till person.

Hudförbättring

Hudförbättring med Powerlite bygger på intensivt pulserande ljus. Med Powerlite behandlas alla hudens lager allsidigt, både ytligare och djupare. Powerlite attackerar problemet inifrån, d v s processen sker under ”ytan” och det blir därmed ingen skada på huden. Vi kombinerar ofta IPL med ex AHA – penslingar och microdermabrasion för att förstärka effekten ytterligare. Dessa behandlingar gör vi först efter en kostnadsfri konsultation. Boka en tid hos oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just dig.

Powerlite IPL Rött ljus

Alla delar av kroppen

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Ljusa hår behandlar vi inte då vi inte ser tillförlitliga resultat på just ljusa strån. Powerlite har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen.

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och en vecka efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor. Mellan behandlingarna kan håret tas bort men undvik vaxning och pincettplockning- klipp eller raka området. Vi utför endast dessa behandlingar efter konsultation. Boka en kostnadsfri sådan hos oss.

Powerlite IPL tar bort oönskad hårväxt för alltid!

Har du tröttnat på att ständigt behöva raka och vaxa dig? Vill du bli av med din oönskade hårväxt föralltid?
Med Powerlite IPL blir du av med din oönskade hårväxt på hela kroppen. Vad sägs om hårfri armhåla, bikinilinje, ben, rygg och ansikte?
Powerlite IPL är en revolution vad gäller hårborttagning och erbjuder permanent hårreducering. Powerlite tar bort hår i växande fas och innebär varken smärta, tidskrävande behandlingar eller risker för huden. Powerlite har genomgått produktutveckling, tester, forskning och uppföljning, allt i nära samarbete med hudterapeuter och läkare.

Så fungerar Powerlite IPL

Powerlite bygger på intensivt pulsat ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln. Därmed kan inget nytt hår bildas.

Resultatet? Aldrig mer rakning och vaxning. Härligt hårfri.

Powerlite IPL Gult ljus

Powerlite IPL Gult ljus behandlar bl.a.

• Solskadad hud
• Ytliga blodkärl
• Pigmentfläckar
• Åldersfläckar
• Fina linjer
• Acne
• Rosacea

Effektiv hudförbättring med Intensivt Pulserande Ljus (IPL)

Powerlite IPL används också för att förbättra skadad hud och effekterna av hudens åldrande på ett mjukt och skonsamt sätt. Här jobbar vi med det gula ljus-spektrumet. Tekniken är densamma som vid hårborttagning, men här stimulerar vi hudens naturliga reparationsprocess. Dessutom kan vi ta bort/minimera kärlskador, rodnader och s k spiders samt pigmentfläckar. Huden återfår elasticitet och spänst, blir mer motståndskraftig och känns ”tightare”.

Vi tar som regel före och efter kort på våra behandlingar. Dels för att du som kund verkligen ska se skillnaden, dels för att föra journal över de behandlingar vi gör och kunna ha en rättvis uppföljning.

Effekten och resultaten talar för sig själva, otroligt bra behandlingar med många kombinationsmöjligheter.

Filmer

Steg för steg

Hårborttagning

Nedanstående bilder visar hur en hårsäck i anagena fasen reagerar på behandling med Powerlite IPL.

Steg 1
Behandlingsområdet rakas

Steg 2
Den nedkylande gelén appliceras

Steg 3
Powerlite®-behandlingen påbörjas

Steg 4
Temperaturen stiger

Steg 5
Det översta hudlagret kyls ned av gelén

Steg 6
Temperaturen i hårsäcken når 70°C

Steg 7
Proteinerna denaturerar (proteinet i hårsäckar förstörs)

Steg 8
Den aktiva hårsäcken dör

Hudförbättring

Nedanstående bilder visar behandling steg för steg med Powerlite IPL hudförbättring.

Fina linjer, förslappad hud, förstorade porer:

Steg 1
Collagen och elastinfibrer förstörs på grund av solen (UVA) vilket gör att huden ej kan behålla sin fuktighet. Detta orsakar fördjupningar i huden (epidermis).

Steg 2
Ljuset appliceras på huden och omvandlas till värmeenergi. Collagenet i huden (dermis) värms upp till nära den punkt där det koagulerar vilket stimulerar hudens självläkande mekanismer så att collagenet förnyas.

Steg 3
Collagenets förnyelse gör att nätet av collagen och elastinfibrer återformas, du återfår spänsten i huden samtidigt som fina linjer och förstorade porer reduceras.

Steg 4
Färdigt resultat syns efter cirka tre veckor.

Åldersfläckar, ytliga blodkärl:

Steg 1
Åldersfläckar etc. finns i det basala hudlagret. Ytliga blodkärl finns i det översta lagret av dermis.

Steg 2
Ljuset träffar huden och omvandlas till värmeenergi. Området som behandlas (blodkärl, pigment, melanin) värms upp och förstörs utan att skada omliggande vävnad.

Steg 3
När målet är förstört omvandlas det till en substans som försvinner med hudens förnyelsecykel.

Steg 4
Färdigt resultat syns efter cirka tre veckor.

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och en vecka efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor. Det mår huden bäst av.

Klicka på bilderna nedan för att läsa mer (pdf-dokument).

Boka tid

Behandlingar utförs vardagar mellan 8.00-19.00 och går att boka mellan 11.00-15.00 i butiken eller via telefon: 0910-56000.

Använd också gärna vår internetbokning, där du enkelt registrerar dig och bokar behandlingar på tider du själv väljer!

ONLINE-TIDSBOKNING

Observera!
Vid avbokning/ombokning ber vi er meddela oss detta på telefon 0910-56000. Om vi inte är tillgängliga att svara, tala då in ditt meddelande på vår telefonsvarare. Gäller även helger.
Vi tar ej emot avbokningar via mail. EJ avbokad tid senast 24 timmar innan behandling debiteras enligt gällande prislista.

Aqua Spa

Stationsgatan 8
(du hittar oss i Skellefteå Stadshotell)
931 31 Skellefteå
Tel: 0910-560 00
E-post: aquaspabutik@gmail.com

Samarbetspartners


Följ oss på