Kosmetisk pigmentering

Microblading, även kallat 3D bryn eller mikrobladsteknik, är den populäraste metoden för kosmetisk tatuering. Tekniken går ut på att man sätter in tunna blad av pigment i överhuden. Linjerna blir tydligare och skarpare än vid traditionell tatuering och man får ett utseende som liknar riktiga strån. Tekniken är semi-permanent och håller 1-3 år. Man bör göra en touch up en gång om året för att form och färgstyrka ska bevaras.

Microblading bryn

Certifikat i Nordic brows


Före besöket:
– Boka din konsultation.
– Undvik omega 3 och värktabletter (förutom alvedon och panodil) veckan innan behandling.
– Man måste ha fyllt 18 år.
– Vi behandlar framförallt friska personer. Om du har någon sjukdom eller äter starka mediciner, stäm av med salongen före tidbokning. Microblading är inte lämplig om du är gravid eller ammar.
– Om du har en gammal tatuering måste du komma på konsultation innan vi bokar 3D eller ombre bryn så att vi ser att det går att få ett bra resultat.

Själva behandlingen är nästan helt smärtfri då vi bedövar området.
En lättare rodnad på huden kan uppstå men försvinner vanligtvis inom 30 minuter.

Efter besöket:
– Under det första dygnet efter behandlingen så är det viktigt att tvätta ögonbrynstatueringen med ljummet vatten varannan timme. Genom att tvätta ögonbrynen så förhindrar du att det bildas en tjock skorpa. Ju mer skorpa, desto sämre läkning. Vänta minst 7 dagar med att använda smink på det behandlade området.
– Undvik till varje pris att klia ögonbrynen efter behandlingen. Du riskerar att klia bort pigment samtidigt som du ökar infektionsrisken.
– Skydda tatueringen genom att försiktigt smörja in den med vaselin.
– Undvik träning och andra aktiviteter där du kommer att svettas under den första veckan efter behandlingen.
– Bada inte bastu eller pool.
– Sola inte i solarium på minst en månad. Därefter är det viktigt att fortsätta använda solkräm eftersom UV-stålningen kraftigt kan bleka tatueringen. Undvik direkt solljus.

Cirka 8 veckor efter behandlingen bokas ett kostnadsfritt kontrollbesök och utför en korrigering om det behövs. Korrigeringen innebär en återbehandling av blad som kan ha bleknat mer än förväntat.

Microblading 3D/ skuggad ombre/ blandad teknik: 4000kr inkl. återbesök efter ca 8 v.
Återbesök efter ett år: 1200kr

Relaterade produkter


Jane Iredale puff

Blinc produktpuff