IPL / Laser

Att använda ljus vid behandling av hud och för borttagning av generande hårväxt är välkänt för de flesta i dag. Vi har sedan 2001 utfört flera tusen behandlingar och har ett väldigt gott rykte om oss för de resultat vi gett kunderna. Att använda sig av en bra maskin, med kraft och precision att klara av de tuffa krav som ställs för att ge ett hållbart resultat är av yttersta vikt – och vi är glada att vi valde rätt från början.

Med välutbildad personal och maskin som håller vad den lovar kan vi erbjuda världsledande behandlingar för både hudproblematik och hårborttagning.

Powerlite® 600EX


Powerlite® belönas genom användare världen över för dess användarvänlighet, mångsidighet och för de fina resultaten. Personer som har gjort hårborttagning är fortfarande hårfria, 15 år senare.

Svensk tillverkning och design innebär också högsta kvalitet och säkerhet. Powerlite IPL har en patenterad teknik som ger säkra, kraftfulla och effektiva behandlingar med resultat. Patentet bygger på en kontrollerad multipulsteknik som ger samma effekt under hela flashen och lika stark effekt vid varje ljuspuls. Alla Powerlite IPL är vattenkylda. Våra Powerlite maskiner är CE-märkta och FDA-godkända. Vår modell är Medicinskt Certifierade samt medicinskt CE-märkta enligt MDD93/42/EEC.

Med mer än 15 års erfarenhet är Powerlite® ett av de varumärken som funnits längst på den svenska marknaden. Vi har haft maskinen sedan start. Vår kundnöjdhet har gjort oss till marknadsledande inom IPL (Intensivt Pulsat Ljus) i Norra Sverige.

Läs Expressens recension om Powerlite: Ladda ner PDF »

Hårborttagning med IPL:


Överläpp 30 min: 1 000:-
Haka 30 min: 1 200:-
Överläpp/Haka 30 min: 1 600:-
Kinder 30 min: 1 600:-
Helt ansikte 45 min: 2 500:-
Bikinilinje 45 min: 1 800:-
Underben 1,5 tim: 3 500:-
Baksida lår 60 min: 2 000:-
Lår inkl. bikini 2-2,5 tim: 4 000:-
Helben inkl bikini 4 tim: 7 200:-
Axiller 30 min: 1 600:-
Rygg 2,5 tim: 4 400:-
Axlar/skuldror 60 min: 2 000:-
Bröst 1,5 tim: 2 800:-
Bröst/mage 1,5 tim: 4 400:-
“Magsträng” 30 min: 1 200:-
Nacke/hårfäste 30 min: 1 000:-
Överarm 60 min: 1 700:-
Underarm 60 min: 1 700:-
Hel arm 1,5 tim: 3 200:-
Enstaka strån/puls: fr 400:-
Övrigt efter ök vid konsultation.

Hudbehandling med IPL:


Enstaka pulser: fr 500:-
Kinder: 1 600:-
Överläpp/haka: 1 600:-
Helt ansikte: 2 500:-
Panna/händer: 1 600:-
Dekolletage: 1 800:-
Övrigt efter ök vid konsultation.

Så fungerar Powerlite IPL för hårborttagning


Powerlite bygger på intensivt pulserande rött ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln och hårstrået dör. Behandlingen upprepas med 6-12 veckors mellanrum (beroende på område på kroppen). Normalt sett behövs ca 6-8 behandlingar för att få en maximal effekt och ”permanet hårborttagning”. Här kan tiden mellan behandlingar och antal variera stort från person till person.

Så fungerar hudförbättring med Powerlite IPL


Hudförbättring med Powerlite bygger på intensivt pulserande ljus. Med Powerlite behandlas alla hudens lager allsidigt, både ytligare och djupare. Powerlite attackerar problemet inifrån, d v s processen sker under ”ytan” och det blir därmed ingen skada på huden. Vi kombinerar ofta IPL med ex AHA – penslingar och microdermabrasion för att förstärka effekten ytterligare. Dessa behandlingar gör vi först efter en kostnadsfri konsultation. Boka en tid hos oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just dig.

Powerlite IPL Rött ljus för hårborttagning


Alla delar av kroppen

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Ljusa hår behandlar vi inte då vi inte ser tillförlitliga resultat på just ljusa strån. Powerlite har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen.

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och en vecka efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor. Mellan behandlingarna kan håret tas bort men undvik vaxning och pincettplockning- klipp eller raka området. Vi utför endast dessa behandlingar efter konsultation. Boka en kostnadsfri sådan hos oss.

PowerliteIPL tar bort oönskad hårväxt för alltid!

Har du tröttnat på att ständigt behöva raka och vaxa dig? Vill du bli av med din oönskade hårväxt föralltid?
Med Powerlite IPL blir du av med din oönskade hårväxt på hela kroppen. Vad sägs om hårfri armhåla, bikinilinje, ben, rygg och ansikte?
Powerlite IPL är en revolution vad gäller hårborttagning och erbjuder permanent hårreducering. Powerlite tar bort hår i växande fas och innebär varken smärta, tidskrävande behandlingar eller risker för huden. Powerlite har genomgått produktutveckling, tester, forskning och uppföljning, allt i nära samarbete med hudterapeuter och läkare.

Så fungerar Powerlite IPL

Powerlite bygger på intensivt pulsat ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln. Därmed kan inget nytt hår bildas.

Resultatet? Aldrig mer rakning och vaxning. Härligt hårfri.

Powerlite IPL Gult ljus behandlar bl.a.


• Solskadad hud
• Ytliga blodkärl
• Pigmentfläckar
• Åldersfläckar
• Fina linjer
• Acne
• Rosacea

Effektiv hudförbättring med Intensivt Pulserande Ljus (IPL)

Powerlite IPL används också för att förbättra skadad hud och effekterna av hudens åldrande på ett mjukt och skonsamt sätt. Här jobbar vi med det gula ljus-spektrumet. Tekniken är densamma som vid hårborttagning, men här stimulerar vi hudens naturliga reparationsprocess. Dessutom kan vi ta bort/minimera kärlskador, rodnader och s k spiders samt pigmentfläckar. Huden återfår elasticitet och spänst, blir mer motståndskraftig och känns ”tightare”.
Vi tar som regel före och efter kort på våra behandlingar. Dels för att du som kund verkligen ska se skillnaden, dels för att föra journal över de behandlingar vi gör och kunna ha en rättvis uppföljning.
Effekten och resultaten talar för sig själva, otroligt bra behandlingar med många kombinationsmöjligheter.

ipl-laser_01

Filmer


Steg för steg hårborttagning med Powerlite


Nedanstående bilder visar hur en hårsäck i anagena fasen reagerar på behandling med Powerlite.

Powerlite IPL Rött ljus 01
Steg 1:
Behandlingsområdet rakas
Powerlite IPL Rött ljus 02
Steg 2:
Den nedkylande gelén appliceras
Powerlite IPL Rött ljus 03
Steg 3:
Powerlite®-behandlingen påbörjas
Powerlite IPL Rött ljus 04
Steg 4:
Temperaturen stiger
Powerlite IPL Rött ljus 05
Steg 5:
Det översta hudlagret kyls ned av gelén
Powerlite IPL Rött ljus 06
Steg 6:
Temperaturen i hårsäcken når 70°C
Powerlite IPL Rött ljus 07
Steg 7:
Proteinerna denaturerar
(proteinet i hårsäckar förstörs)
Powerlite IPL Rött ljus 08
Steg 8:
Den aktiva hårsäcken dör

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och en vecka efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor. Det mår huden bäst av.

Klicka på bilderna nedan för att läsa mer (pdf-dokument).

Powerlite - Solskadad hud   Powerlite - Skin Rejuvenation

Steg för steg hudförbättring med Powerlite


Nedanstående bilder visar behandling steg för steg med Powerlite hudförbättring.

Fina linjer, förslappad hud, förstorade porer

powerlite-ipl_gult-ljus_1-01
Steg 1:
Collagen och elastinfibrer förstörs på grund av solen (UVA) vilket gör att huden ej kan behålla sin fuktighet. Detta orsakar fördjupningar i huden (epidermis).
powerlite-ipl_gult-ljus_1-02
Steg 2:
Ljuset appliceras på huden och omvandlas till värmeenergi. Collagenet i huden (dermis) värms upp till nära den punkt där det koagulerar vilket stimulerar hudens självläkande mekanismer så att collagenet förnyas.
powerlite-ipl_gult-ljus_1-02
Steg 3:
Collagenets förnyelse gör att nätet av collagen och elastinfibrer återformas, du återfår spänsten i huden samtidigt som fina linjer och förstorade porer reduceras.
powerlite-ipl_gult-ljus_1-02
Steg 4:
Färdigt resultat syns efter cirka tre veckor.

Åldersfläckar, ytliga blodkärl

powerlite-ipl_gult-ljus_2-01
Steg 1:
Åldersfläckar etc. finns i det basala hudlagret. Ytliga blodkärl finns i det översta lagret av dermis.
powerlite-ipl_gult-ljus_2-02
Steg 2:
Ljuset träffar huden och omvandlas till värmeenergi. Området som behandlas (blodkärl, pigment, melanin) värms upp och förstörs utan att skada omliggande vävnad.
powerlite-ipl_gult-ljus_2-03
Steg 3:
När målet är förstört omvandlas det till en substans som försvinner med hudens förnyelsecykel.
powerlite-ipl_gult-ljus_2-04
Steg 4:
Färdigt resultat syns efter cirka tre veckor.

Relaterade produkter


Synchroline puff

Tebiskin puff