Alex Cosmetic

Alex Cosmetic Tyskland, grundades 1939 och har sedan dess vunnit popularitet över hela världen. Under årens lopp har linjen vuxit och förbättras för att kombinera traditionella metoder och användning av naturliga örter, med modern avancerad hudvårds teknik. Filosofin är att kombinera natur (örter) och vetenskap. Naturlig Professionell hudvård.

St. Dabkus

Logo Alex Cosmetics

Om Alex Cosmetic


Fru St. Dabkus, grundare av Alex Cosmetic, började ursprungligen som kosmetolog inom teatern och operan i Tyskland. Hennes kunder, som alla beundrade hennes utmärkta arbete, lovordade hennes kunskaper och behandlingar.

Det var vid dessa möten som hon fick inspiration om att lansera sin egen skönhetssalong och en ny serie egna produkter. Hon samarbetade med sin syster som var apotekare, och arbetade fram holistiska, medicinska formulas som vidareutvecklades och är än idag grunden i den örtpeeling som gett metoden ”herbs2peel”.

Filosofin är att kombinera traditionella formulas, de finaste naturliga ingredienser (örter), med teknologi och modern vetenskap, för att försäkra sig om högsta kvalité och effekt.

Företaget har sedan start drivits av familjen i hjärtat av verksamheten. Dottern Katharina Dieser är i dagsläget ägare och arbetar nära sin son i företaget.

Se mer info på: www.alexcosmetic.se »

Alex Cosmetic produkter

Kort historik


1942-1944
St. Dabkus genomför universitetsstudier i Wien

1945-1958
Utveckling av de första produkterna

1958
Utveckling av Herbal Peel mask

1958-1987
St. Dabkus driver skönhetssalongen ‘Health Cosmetic’

1988-1999
Utveckling av ett flertal natur-kosmetiska produktserier

1999
Företaget Alex Cosmetic grundas

2007
AX2 grundas och etableras av Alex Cosmetic

2014
Alex Cosmetic lanseras i Sverige

Alex Cosmetic herbs2peel

Nya behandlingar hos Alex Cosmetic


The black mask – Detox

Alex Cosmetic har utvecklat ett behandlingskoncept som tillsammans med B-peel arbetar för att reparera och förbättra hudstrukturen.
Black mask är en Bamboo mask med aktivt kol (antibakteriell/antifungural effekt), för att dränera och rena huden på toxiner, slagg och orenheter.
Vi lägger in den i en vanlig djuprengöring, eller specifikt i kur med B- peel för detox och cellförnyelse då den tillför både C-vitamin och mineraler.
Huden lämnas klar, fräsch och med en vacker lyster som håller i sig länge, samt minimerade porer. Känslan är renhet, krispigt klar hud.

Glaciär mousse

Alg- baserad specialmask som du kan få vid en klassisk ansiktsbehandling eller B-peel behandling som ett komplement.
Glaciär Mousse mask passar sig utmärkt till känslig, hettande och röd hud. Den innehåller olika typer av brun alg, som direkt lugnar ner och verkar antiinflammatorisk. Rosmarinextrakt, Omega 6, K- och C-vitamin.
Passar utmärkt efter att man gjort en porrengöring och vill minimera rodnad och svullnad.
Rosacea och känslig hud lämnas svalt skön efter behandlingen.
Vi terapeuter masserar i denna mask och låter ett extra lager avsluta din stund hos oss för ge maximal svalka, lugn och återmineralisering

Testa en Glaciär mousse mask du med!